Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Show med disconostalgi

Glitter och glamour är temat när ett sextiotal ungdomar framför disco-låtar från 1970- och 80-talet.

Annons

Det är genom ett samarbete mellan Kulturskolan, Växhuset och Rudbeckianska gymnasiet som musiker, sångare och dansare samlats.

Idén kläcktes av projektledaren och dirigenten Mikael Nyvelius. Han inspirerades till showen när låtarna han hört som ung kom tillbaka och började spelas ute igen. De sammanlagt fjorton låtarna är allt från tryckare till discohits från 1977-1983.

Auditions hölls för att välja ut solosångarna. Av de omkring 50 sökande har 11 ungdomar i åldrarna 11 till 20 fått plats på scen.

– Det är jätteroligt att få vara med, musiken och rytmen gör att man vill dansa och sprider glädje, säger Camila Medina, som sjunger I’m so excited.

Orkestern består av lärare, elever och tidigare elever från Kulturskolan. Kören består av ungdomar från Kulturskolans kör och Rudbeckianska gymnasiets musikprofil och kör.

Koreograferna Maria Hidman och Maija Kumlin har valt dansarna, skapat dansen, bestämt kläder och fixat hår.

Kläderna utgår från hotpants med olika färgglada plagg till och kommer från Carlforsska och Kulturskolan.

– Discostegen i dansen är tidsenliga men lite moderniserade, för vi är unga och nya. På samma sätt har vi tänkt nytänk med kläderna, säger koreografen Maria Hidman.

Den en timmes långa showen är full av glädje, energi och peppade ungdomar.

– Dansen förhöjer musiken och tvärtom. Vi släpper loss och har massa energi, det är mycket show, säger dansaren Amanda Persson och ler.

AGNES HILLERT

Showen ”Glitter och Glamour”

När: 15,17,18 och 19 mars

Var: Teatersalen, Växhuset

Mer läsning

Annons