Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snuvad på sin 20-årsfest

När Amanda Persson skulle ha 20-årsfest hyrde hon en lokal av Björn Carlsson, på Sigurdsgatan 25. Men festen blev inte som hon tänkt sig. ”Jag vill bara varna andra, så att de inte drabbas som jag gjorde.”

Annons
Känner sig lurad. Amanda Persson hyrde en lokal av Björn Carlsson, men skrev aldrig något kontrakt vilket hon fick  ångra. ”Jag hade en klump i magen hela den där kvällen, för jag kände redan då att jag skulle få ta tag i det här.”

Amanda Persson skulle ha en fest för att fira sin 20-årsdag, och gick till Sigurdsgatan 25 för att undersöka möjligheten att hyra lokalen Intiman där. Vid ett möte med Björn Carlsson fick hon veta kostnaden, 3 000 kronor för en kväll, och vad som skulle ingå – garderobs- och barpersonal.

Amanda frågade också om det var okej att ta med minderåriga på festen trots att det skulle finnas bar tillgänglig, eftersom hon har en del kompisar som är under 18 år. Svaret hon fick var att det kunde lösas lätt med en stämpel på handen på dem som var minderåriga.

En halvtimme innan festen skulle börja åkte Amanda och några vänner bort till Sigrudsgatan 25 där de möttes av två barpersonal.

Amanda lämnade över gästlistan och visade vilka som var minderåriga. När personalen såg hur många som stod på listan, cirka 60–70 personer, blev reaktionen; Oj, ni är dubbelt så många mot vad vi fått höra att ni skulle vara.

Amanda säger att hon är säker på att Björn inte kan ha missförstått hur många hon skulle bjuda.

– Jag såg ju att han skrev upp det på sin iPad.

Men personalen hade fått en helt annan siffra.

– De försökte få tag på Björn, som inte svarade. Och jag ringde också Björn, men han svarade inte då heller, säger Amanda och berättar att personalen en stund senare fick ett sms från Björn som sa att de måste plocka bort de som är minderåriga. Eftersom det inte fanns personal nog för att hålla koll på vilka som fick handla i baren.

Klockan 22 skulle festen börja och strax innan fick Amanda sätta sig och ringa runt för att sprida ut att de som var minderåriga inte skulle få komma in.

– En av de minderåriga var min syster, som alltså inte fick komma på min fest. Det kändes verkligen jättetråkigt. Hade han sagt innan att jag inte fick bjuda minderåriga, då hade jag aldrig ens haft festen där.

Hade ni skrivit något kontrakt?– Nej, det är ju det som är grejen. Och jag har hört efteråt att han aldrig skriver kontrakt. Men jag hade aldrig hyrt en lokal tidigare och tänkte inte på det. Jag litade på honom.

Amandas kväll var förstörd. Hon berättar att hon fick skäll från personalen, som ansåg att hon gjort fel och hon hade hela tiden en klump i magen för vad som skulle hända efteråt.

– Jag försökte ha roligt, men jag hade inte det.

Efter festen sökte Amanda Björn flera gånger, men fick inget svar. I stället ringde hans personal upp och sa att Amandas betalning saknades. Hon bestämde sig då för att åka dit och prata med Björn, som var den hon gjort det muntliga avtalet med.

– Jag åkte dit tisdagen efter festen, tillsammans med min pappa ifall något skulle hända... Jag hade ju kunnat dra mig tillbaka och vara lika feg som Björn var, för det fanns inget kontrakt som han kunde hävda heller. Men jag tyckte att vi kunde ses i stället och prata om det som vuxna människor.

Men det blev aldrig något möte med Björn. I stället fick Amanda återigen prata med en av de killar som jobbat under kvällen. Efter flera diskussioner slutade det hela med att Amanda fick betala 2 000 kronor i stället för 3 000, något hon fortfarande känner var fel.

– Jag känner mig verkligen grundlurad, och det känns extremt tråkigt och jobbigt. Jag vill inte smutskasta Björn, men jag vill berätta vad som hänt och varna andra – se till att skriva på ett kontrakt, för det är jättetråkigt att gå igenom en sådan här stor konflikt.

Mer läsning

Annons