Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Soran: Jag är väl go och glad

Magnus Betnér och Soran Ismails kritikerrosade show ”En skam för Sverige” är utsåld i kväll. Efteråt ska Soran hjälpa ett ungt Västeråssällskap att finna den rätta på Blue Moon Bar.
- Vi ska ut och festa, säger han.

Annons
UTSÅLT  – MEN TILLBAKA 27 MARS. Magnus Betnér och Soran Ismail uppträder i kväll på Konserthuset  med         showen ”En skam för Sverige.”

VIK Fotbolls P95-lag hamnade oväntat i rampljuset förra sommaren under den ansenliga ungdomsturneringen Gothia Cup i Göteborg. Några killar ur laget hade kontaktat komikern Soran Ismail via sms och av ren slump fått honom att ställa upp som tränare. Soran har sedan dess vårdat relationen med killarna i Gulsvart.

– Det jag fick ut av att vara deras tränare under Gothia Cup var framför allt 16 nya kompisar, säger han till VLT.

I kväll uppträder Soran Ismail och Magnus Betnér inför ett fullsatt Västerås Konserthus. Betnér tar flyget direkt efter showen. Soran stannar kvar och hjälper sina kompisar att ragga. Sällskapet värmer upp på Pitchers och rör sig sedan mot BMB för att dansa och – förhoppningsvis – träffa tjejer.

– Jag ska hänga med grabbarna i laget. Vi går väl ut och festar, antar jag. Måste haffa ”gäris” åt Anton och Tamit, säger Soran.

Gäris är slang för tjejer.

Tamit och Anton heter Abel Tsehaye respektive Björkman i efternamn och VLT har varit i kontakt med den senare.

– Soran är väldigt jordnära och rolig, omtänksam och social. Han är lite som en storebror, säger Anton Björkman.

Men 18-åringen dementerar att Soran är hjälpsam vad gäller att stöta på tjejer även om komikerns intentioner är goda. De har varit på krogen tillsammans två gånger förut, i Västerås och Helsingborg där de hälsade på Christian Backe som också tränade laget under Gothia Cup.

– De gånger han försöker hjälpa oss slutar det inget bra alls. Tjejerna blir kära i honom i stället för oss och går när han slutar att prata med dem, skrattar Anton bistert.

I dag är Alla hjärtans dag och rent krasst väljer Soran sina gamla spelare före flickvännen. Han lägger dock inte heller någon vikt vid kommersiella högtider.

– Året är fyllt av hundratals andra dagar som tur är.

Konserthuset är utsålt i kväll men västeråsarna får ytterligare en chans redan 27 mars då showen återkommer. En skam för Sveriges raka dramaturgi består i en timme ståupp med Soran följt av en timme med Betnér.

– Publiken i Västerås är underbar, säger Soran Ismail.

Vad kännetecknar en västeråsare?

– Krokiga knän.

Rappa och komprimerade svar. Det märks att Soran har fjärde flest Twitterföljare i Sverige.

– Varför får du fråga följarna om. Jag är väl go och glad antar jag.

Hemligheten bakom en bra tweet?

– Tequila, säger Soran Ismail.

Mer läsning

Annons