Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storyvilleparaden åter på Bryggaregården

Under söndagseftermiddagen lyste Storyvilleparaden upp gatorna i Västerås. Ett 40-tal personer deltog.

Annons
För 33:e året i rad marscherade Storyvilleparaden från Fiskartorget.

Att gatulyset för tillfället inte fungerade gjorde att facklorna i paraden blev viktiga ljuskällor i mörkret på Fiskartorget. Vissa bar facklor, andra spelade på sina instrument när paraden tågade fram längs ån till tonerna av When the saints go marching in.

Efter flera år av nedåtgående deltagarsiffra har Jazzens vänner bestämt sig för att ge upp den traditionella Storyvilleparaden i sin regi. Istället har det det lokala traddjazzbandet Trattbandet över.

- Vi gör ju ursprungligen den här paraden för att fira att nöjeskvarteren i Storyville i New Orleans stängdes i november 1917, något som enligt myten innebar att jazzen började spridas över världen. Om det är sant eller inte spelar inte så stor roll, det är en myt som det känns kul att ha en tradition för, säger Kaj Stridell från Trattbandet.

Nytt för i år var att kvällens konserter spelades på Bryggargården, istället för på Västerås konserthus som tidigare år. Något som Kaj Stridell hoppades skulle locka nostalgiker eftersom det var där konserterna spelade i början.

Kaj Stridell hoppades på en trevlig jamsession.

- Det spelar inte så stor roll hur många vi blir under kvällen, huvudsaken är att vi har trevligt när vi spelar tillsammans.

Det var 33:e året i rad som paraden gick av stapeln.

Mer läsning

Annons