Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teatern kritiseras – igen

Skyddsombuden på Teater Västmanland vänder sig nu till Arbetsmiljöverket.

Annons

Syftet: att få arbetsgivaren att svara på vilka konsekvenser omflyttningar och uppsägningar fått för arbetsmiljön.

I mitten av oktober skickade skyddsombuden, med Cicilia Sedvall i spetsen, frågor till arbetsgivaren om huruvida konsekvensanalyser gjorts kring de förändringar teatern genomgått de senaste åren.

Eftersom de inte fått något skriftligt svar, väljer man nu att skicka frågan vidare till Arbetsmiljöverket.

Bland annat ifrågasätter skyddsombuden om en konsekvensanalys gjordes innan biljettkassan flyttades till-baka till Västerås teater, som tidigare blivit utdömd som arbetslokal. Och om någon analys gjorts av den psykosociala arbetsmiljön på teatern efter förändringarna.

De säger sig också sakna svar på vem som i framtiden ska sköta Teater Västmanlands marknadsföring.

– Det råder stor informationsbrist. Hallå, vad är det som händer? Vem är det som lyssnar på oss, vi som jobbar här på golvet? säger Cicilia Sedvall.

Tore Öberg, tillförordnad chef på Teater Västmanland, menar dock att Cicilia fått svar på sin första anmälan.

– Jag har via mejl sagt att vi bör sätta oss ned, skyddsombuden, fackliga företrädare och jag från arbetsgivarens sida och gå igenom vad som gjorts. För de flesta av de här punkterna togs upp redan vid mbl-förhandlingarna. De viktigaste kärnfrågorna finns skriftliga i protokollen. Det är brist på kunskap och information från Cicilias sida. Hon behöver uppdateras om vad som faktiskt gjorts vid förhandlingarna.

Mer läsning

Annons