Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teatern sommarsatsar

Teater Västmanland satsar på Staffan ­Westerberg i sommar. I pingst blir det premiär för hans pjäs Romeo och Signe i Rikssalen på Västerås slott.

Annons
Teater Västmanland spelar Staffan Westerbergs pjäs Romeo och Signe under sommaren.

– En modern klassiker, säger Finn Poulsen, som hoppat in som konstnärlig ledare på Teater Västmanland under våren.

Staffan Westerberg satte upp pjäsen vid urpremiären på Stockholms stadsteater 1979. Därefter har den spelats flera gånger både i Sverige och utomlands. Finn Poulsen har själv regisserat den två gånger.

Romeo och Signe bygger på en berättelse av den danske författaren Villy Sørensen och kretsar kring flickan Signe vars föräldrar är väldigt upptagna. Hennes mamma säger åt henne att inte gråta och då förlorar Signe synen.

– Man måste få vara både fruktansvärt lat och fruktansvärt ledsen. Det är ett tema som väldigt ofta finns hos Staffan Westerberg.

Föreställningen vänder sig till både barn och vuxna. Den regisseras av Kajsa Isakson, som för övrigt återkommer på Teater Västmanland i höst med en uppsättning av en pjäs av Emma Broström. Ensemblen består av teaterns egna skådespelare och musiker. För scenografin svarar Lisbeth Wahlström och Tommy Glans.

Romeo och Signe ska spelas en vecka på Västerås slott och fortsätter därefter till andra ännu obestämda spelplatser. Första spelperioden sträcker sig fram till veckan före midsommar och sedan fortsätter det med ytterligare föreställningar i augusti.

– Min strävan är att förlänga säsongen och att hitta spännande platser för publiken att uppsöka, säger Finn Poulsen.

Mer läsning

Annons