Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Hives turnébuss har fått en ny ägare

The Hives fick in tusentals nomineringar om vem som skulle vinna den pensionerade turnébussen, som tagit bandet runt om på spelningar i Europa. Nu har den fått en ny ägare.

Annons
The Hives turnébuss, som tagit bandet otaliga gånger genom Europa, ges bort till Svenskt rockarkiv.

- Vi har inte använt den på ett tag. Det är en kär och trogen vän, sa Christian Grahn till Fagersta-Posten i höstas när bandet dragit igång tävlingen om turnébussen.

Enligt bandets Facebooksida har nomineringarna varit många. Och fyndiga. Några band har velat använda bussen ute på turnéer och människor har velat använda den för att frakta färskt vatten till afrikanska byar och andra välgörande ändamål.

Men på grund av att turnébussen sedan länge gjort sitt så har Fagerstabandet bestämt sig för att skänka bussen till Svenskt rockarkiv i Hultsfred. Där ska stycket Hiveshistoria kunna beskådas av besökarna.

Enligt Christian Grahn har bandet haft många roliga stunder i bussen. Bland annat var den för hög när de skulle köra in i ett parkeringshus i Amsterdam och bandmedlemmarna fick gå ut och vicka den fram och tillbaka för att den skulle gå in.

Bussen har redan hämtats av Svenskt rockarkivs Jonas Bjälesjö, enligt The Hives Facebooksida.

Mer läsning

Annons