Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trasig fot stoppar inte teatern

Teater Västmanland ska snart ge sin sista stora föreställning med nuvarande sammansättning; Föreställningen. Då händer det som inte får hända. En av skådespelarna sliter av hälsenan under repetitionerna. Med mindre än två veckor kvar till premiär tvingades Jamil Drissi till operation.

Annons
Justerat för sjukling. Trots en avsliten hälsena och operation så sent som i måndags ger inte Jamil Drissi upp föreställningen ”

Först på torsdagskvällen blev det helt klart att premiären faktiskt kan hållas nästa lördag.

-Det är både komiskt och ironiskt att det händer oss just nu, säger Tomas Tjerneld som är både regissör och skådespelare i föreställningen.

Teatern handlar nämligen om ett teatersällskap som kämpar hårt i motvind för att på lite drygt två timmar få ihop en föreställning värdig en kung. Saker och ting går naturligtvis inte som man tänkt sig men sällskapet kämpar på. Och nu har dikten blivit verklighet hos Teater Västmanland.

En av de nio skådespelarna går på kryckor, eller sitter i rullstol. Tomas Tjerneld, som bearbetat ursprungliga texter från Molière, har fått skriva om flera scener och övriga i sällskapet har fått anpassa sig.

-Sen är det väl tur att detta hände världens mest positiva person. Två dagar efter operationen var Jamil tillbaka för att börja repetera igen, berättar Tomas Tjerneld.

-Jag skulle tillbaka till varje pris. Det här vill jag inte missa för allt i världen, säger Jamil Drissi själv, som trots en haltande tillvaro utstrålar en otrolig glädje.

The show must go on. Föreställningen, som även innehåller nyskriven musik av kapellmästaren Andreas Kullberg, har premiär som tänkt lördagen den 8 oktober.

Mer läsning

Annons