Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tveksam Stenmarck showar för tjejer

Sjunde resan för Ladies night. Sjunde året med en mix av manliga underhållare som showar för en kvinnlig publik. Som vanligt med start i Västerås. Och den här gången har Martin Stenmarck med sig både rookies och rutinerade på scenen.

Annons

Varje år tvekar Martin Stenmarck att vara med i brorsan och producenten Davids skötebarn, Ladies night. Varje år väljer han att vara med. Till slut. På fredag kväll drar årets turné igång, i Västerås.

- Vi har ju kört några föreställningar utan Martin. Det funkar lika bra, men jag hoppas att han ska vara med varje år. Han förknippas tätt med showen, så visst är han viktig. Tanken med hela kvällen är att få till den perfekta helkvällsupplevelsen, säger David Stenmarck.

- Det är stor skillnad mellan de olika föreställningarna som blir väldigt olika beroende på vilka som är med. Det är ett härligt gäng i år. Ibland funkar folk ihop. Så är det nu och vi har stor respekt för varandra, menar Martin Stenmarck.

Sedan år tre med Ladies night har han sagt att han på sportmanér tar, inte en match i taget, utan ett år i taget. Men han konstaterar att det är något speciellt med höstarna med fullsatta arenor och bara kvinnor i publiken. För artisterna är det som att åka på höstkollo.

- Jag tror att hemligheten bakom succén är att det bara är tjejer som får se showen. Det är ren och skär underhållning och det ska vara en rolig kväll. Sen är det självklart viktigt att vi byter artister. Har man gått på Ladies night för fyra år sedan, då får man något helt annat när man tittar i år, säger Martin Stenmarck och fortsätter:

- Största grejen med kvällen är tjejerna själva som har kul innan vi kommer in och på något sätt avslutar festen. Vi har nöjet att ta vid där de peakar.

---- Det blir 15 föreställningar för årets upplaga av Ladies night. Bland annat blir de fem killarna först in på Friends Arena, först in efter Colin Nutley invigningsshow.

- Det känns bra. Arenan är enorm så det är skönt att den går att dela av till den storlek man behöver. Men vi anpassar inte showen efter arenan och orten. Varje kväll kräver lika mycket engagemang, säger Martin Stenmarck.

Magnus Uggla är inne på sitt femte decennium som artist och ser inte särskilt pirrig ut när han vilar under en repetitionspaus.

- Hela konceptet lockade, att det bara är tjejer som tittar på. Och det är alltid kul att testa grejer man inte gjort förut. Av mig kommer de få, ja mina låtar. Jag höll på att säga min musikskatt. Det var tur att jag inte gjorde det. fnissar Magnus Uggla som ”gör lite av varje i showen”. Dansar, skämtar och sjunger. ”Som man gör i en sån här show”.

Mer läsning

Annons