Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Underhållning i toppklass

I kväll onsdag gästas Västerås konserthus av ett par som inte bara är virtuoser på sina instrument. Cecilia Zilliacus och Bengt Forsberg är också kända för att vara mycket underhållande när de pratar om sin musik.

Annons
Återbesök. Violinisten Cecilia Zilliacus återvänder i kväll till Västerås konserthus där hon tillsammans med pianisten Bengt Forsberg ger violinsonater av Carl Nielsen och Beethovens pianosonat.

Violinisten Cecilia Zilliacus, född 1972, kallades stjärnskott när hon vann tävlingen Solistpriset 1997.

Efter det tog karriären hög fart. Zilliacus är välkänd för Västeråspubliken efter flera gästspel med Sinfoniettan. Till hennes favoriter hör kompositörer som Stravinskij, Prokofiev och Bartók men i kväll framför hon och Bengt Forsberg bland annat violinsonater av Danmarks nationaltonsättere Carl Nielsen samt Beethovens pianosonat i e-moll och sex bagateller.

Bengt Forsberg, född 1952, beskrivs som en av våra främsta kammarmusiker och pianister.

Forsberg har samarbetat mycket med mezzosopranen Ann-Sofie von Otter och tillsammans har de givit konserter runt om i världen och gjort inspelningar som fått prestigefyllda priser. Bengt Forsberg engageras också ofta som solist och har framträtt med samtliga större svenska symfoniorkestrar och många utländska.

Cecilia Zilliacus och Bengt Forsberg har också ett långvarigt samarbete, bland annat har de gjort en cd med nordiska pärlor för violin och orkester.

Kvällens konsert arrangeras av Västmanlandsmusiken och Västerås Kammarmusikförening.

Mer läsning

Annons