Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga kammarmusiker prisade på biennalen i Västerås

Magnus Holmander, klarinett, och Irina Serotiuk, accordeon, heter årets vinnare av kammarmusikbiennalen Ung & Lovande som arrangerades i Västerås Konserhus under helgen.

Annons

Irina Serotiuk och Mats Holmander fick ta emot förstapriset på kammarmusikbiennalen Ung & Lovande av Västmanlands landshövding  Minoo Akhtarzand.

Magnus Holmander och Irina Serotiuk gör båda två sina masterstudier på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Efter att ha sammanförts av en lärare på skolan började de två uppträda som en duo och det är i den konstellationen de belönats med kammarmusikbiennalens förstapris.

Juryns motivering lyder:”Medlysande artisteri och självklar scennärvaro, suveränt samspel och tekniskbriljans, bjuder musikerna in lyssnaren till en unik klangvärld.”

Ung & Lovande är både en tävling och en lanseringsmetod och som förstapristagare får duon möjlighet att göra en riksomfattande turné arrangerad av Västmanlandsmusiken och Musik i Syd.

Ung & Lovande arrangeras av Kammarmusikförbundet i samarbete med Västmanlandsmusiken och Musik i Syd med stöd av Kulturens och Västerås Stad. 2017 års biennal är den fjortonde sedan starten 1992.

Vid biennalen framträdde fyra ensembler på mastersnivå inför Kammarmusikförbundets medlemsföreningar, en jury och andra parter som har intresse av att engagera unga musiker. Juryn består i år av pianisten Terés Löf, Kammarmusikförbundets ordförande Cathja Mörner, Christofer Ekströmer, producent vid Västmanlandsmusiken, Andreas Baur, producent vid Musik i Syd samt ”publikens röst” – d v s arrangörer för kammarmusik i landet.

Mer läsning

Annons