Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Västerås - here we go!"

"Västerås - here we go!" ropar en lycklig Loreen i green room. Den europeiska juryn och svenska folket var överens - Västeråsartisten Loreen är årets vinnare i Melodifestivalen.

Annons
Västeråsartisten som ska representera Sverige. Loreen, 28 år, från Västerås tackar sin familj för att de stöttat henne fram till en seger i Melodifestivalen.

Det blir en västeråsare som representerar Sverige i Eurovision Song Contest 2012.

Hon har visserligen varit favorittippad hela veckan, men Loreen och publiken i arenan höll andan när de sista poängen från tv-tittarna presenteras.

- Jag har har inte tänkt något på att jag är favorittippad, jag har försökt koppla bort det - jag blev så förvånad! Jag fattar verkligen ingenting, det här är helt overkligt! utbrister en lycklig Loreen i green room när kamerorna till den direktsända Melodifestivalfinalen slocknat.

Journalisterna flockas kring henne i green room, alla vill ha en kommentar från vinnaren. Loreen har ett stort leende på läpparna och smäller av en bild med sin engångskamera - rakt mot massan av pressfotografer som försöker fånga henne på bild. Sedan vänder hon sig om - för på läktaren finns ett gäng flickor som vill ha en autograf. Hon signerar pappersbitarna som de små tjejerna sträcker fram till henne och pussar på autografen innan hon lämnar tillbaks pappret. Fansen är viktiga för Loreen.

- Utan dem hade det inte blivit någonting, säger Loreen.

Hur känns det?

- Fan, vad glad jag är! Wow! Det här är den mest euforiska känsla jag haft, skrattar hon.

- Jag är så lycklig, jag försöker bara suga i mig vad det är som händer. Jag är så tacksam!

Hon tror att anledningen till att hon gick hem hos både juryn och folket är för att hennes bidrag Euphoria, skrivet av Thomas G:son och Peter Boström, är en sång som många kan ta till sig.

- Mitt uppträdande bygger på mänsklig sårbarhet - det har både smärta och power, det tror jag att många kan relatera till.

Hon står framför priset - sångfågeln. Resan hit har varit lång och stundtals tuff. Loreen berättar att hon fått mycket stöd från sina föräldrar och syskon i Västerås.

- De har haft sådant tålamod med mig. De har verkligen varit emotionellt involverade i det här, stöttat mig hela vägen och ringt mig varje dag för att höra hur det går. Jag skulle vilja plocka ifrån all fokus från mig och lägga det på dem.

Hur tror du att ditt bidrag kommer att funka i Eurovision Song Contest?

- Jag tror den är universal. Jag ser fram emot Baku, jag ska jobba stenhårt. Västerås - here we go!

NORA NERGIZ WESTERBERGH

Mer läsning

Annons