Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsaren Bartosz vikt-chockade i Biggest loser

Ingen annan i har gjort det som västeråsaren Bartosz Komenda lyckades med i Biggest loser i tv.

Annons
Bartoz Komenda från Västerås.

I tisdagens avsnitt av ”Biggest loser” hängde det på Bartoz Komendas viktnedgång, om laget skulle förlora en medlem eller vinna veckans viktutmaning. En tillsynes omöjlig uppgift – 14,6 kilo skulle Bartosz ha gått ner för att säkra segern för det turkosa laget. Vid invägningen i säsongens första avsnitt (som sändes i måndags) vägde den 185 centimeter långa Bartosz 168,8 kilo.

Västeråsaren överraskade alla deltagare med sin vikt, på en vecka hade han förlorat 18,7 kilo eller 11,1 procent.

- Kvällen innan invägningen drömde jag att jag hade gått ner 22 kilo, så jag hade en känsla av att jag gått ner mycket, men inte så mycket, säger Bartosz till VLT.

Enligt programledaren Kristin Kaspersen har ingen annan i någon av världens alla Biggest loser-produktioner gått ner så mycket.

-Det värmer i hjärtat. Det är morgonträningen… Mitt mål var 13-15 kilo, sa Bartoz Komenda själv i programmet och tillade skämtsamt att det förmodligen var första och enda gången han blir innehavare av ett världsrekord.

Så här i efterhand funderar han lite på om han kanske inte hade kunnat gå ner ännu lite mer, om han känt till att han kunnat bli rekordhållare – han är en tävlingsmänniska.

Hur kommer det sig att du kunde tappa så mycket i vikt på så kort tid? Svalt du dig?- Nej jag svalt mig inte. Jag tränade rätt och hårt. Jag vet med mig sedan jag tränade hockey och fotboll förr att det är det som gäller. När de andra var inne på gymmet var jag ute och körde på egen hand.

I skog och mark kring Ekolsundsslott gick han i timtal.

-Det räcker långt att gå upp och ner i tuff terräng när man är så stor. Jag fokuserade på uppgiften genom att vara ensam. Det är viktig att känna sig själv och göra vad som känns bra för en när man ska göra en sådan här förändring.

Han berättar att han kompletterade träningen med kostomläggning.

- Förr åt jag en till två gånger om dagen, men på slottet började jag äta fem gånger om dagen. Dessutom fick jag bra råd av Sabina (lagets tränare red.anm) och åt lax, ingen mat med gluten och fick i mig kolhydrater genom paprika, morötter och rödbetor.

Mer läsning

Annons