Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsmiljonären i tv

Västeråsaren Tomas Wistrand är en av miljonärerna i Kanal 5:s nya satsning Svenska miljonärer. – Jag tyckte programmet hade en fin infallsvinkel.

Annons
Tomas Wistrand. En av miljonärerna i nya tv-satsningen Svenska miljonärer.foto: kanal 5

Många västeråsare har någon gång stött på Tomas Wistrand, en framgångsrik festfixare och företagare. Han är energisk och glad. Och Jantelagen är inget för honom. När han fyllde 50 år hyrde han Konserthuset i Västerås för en stor fest.

I kväll är det premiär för Kanal 5:s nya serie Svenska miljonärer, Tomas Wistrand är en av miljonärerna som tv-teamet har följt.

– De ringde och frågade om de fick följa mig ett par dagar och jag tyckte att programmet hade en fin infallsvinkel. Det skulle handla om människor som ser möjligheter i livet, som jobbar och sliter hårt. Svenska miljonärer var inte rubriksättningen på programmet från början, berättar Wistrand.

Hur har du tjänat dina miljoner?

– Jag är festfixare och driver ett lägenhetshotell. Men min största rikedom är inte pengar utan alla möjligheter som jag fått, alla kontakter och lekfulla vänner som jag har – och familjen.

I ”Janteland” kan ju ett program som Svenska miljonärer väcka reaktioner, är du orolig?

– Nej, jag är inte orolig. Det är klart, här är det ju finare att vinna på lotteri än att jobba dygnet runt och få ihop pengar. Men jag tar inte ut något i förskott jag tycker bara att det ska bli spännande och roligt, jag har ju inte sett nåt av programmet än och jag känner ingen av de andra som är med i programmet.

Är pengar viktigt för dig?

– Både och. Familjen, vännerna och närheten till livet är viktigast för mig. Jag är hellre glad och lycklig och åker ut med ett gäng kompisar på sjön än att ha en massa pengar och åka ut på sjön utan kompisar.

Västeråsmiljonären Tomas Wistrand följs i episod 4 av Svenska miljonärer, den 28 september.

Vad: Svenska miljonärer

Var: Kanal 5

När: Premiär i kväll klockan 21.00

Mer läsning

Annons