Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråspräst vigde kändispar

Västeråsprästen Mats Nyholm hamnade i centrum av vad som kallats årets kändisbröllop när Laila Bagge och Niclas Wahlgren gifte sig på lördagskvällen.

Annons
Laila Bagge lämnar Jacobskyrkan efter den välbevakade bröllopsceremonin, ledd av Västeråsprästen Mats Nyholm. Foto: Roger Vikström/Scanpix

Normalt arbetar Mats Nyholm i Bäckby kyrka, men på lördagskvällen stod han i Jacobskyrkan i Stockholm och vigde kändisparet.

Hur kommer det sig att det var just du som vigde dem?

-Det var så att jag träffade Laila på ett café för drygt ett halvår sen och så i samtalet där började vi prata om det ena och det andra. Sen frågade hon om jag ville viga dem och då sa jag vilken ära.

Hur är det att hamna mitt i ett bröllop som är så extremt uppmärksammat?

-Jätteroligt. Niclas och Laila har så mycket glädje och genuinitet. Just de ingredienserna gör att det är väldigt roligt. När man lär känna dem utanför enbart det som står i medierna så unnar man dem verkligen att bli så påpassade.

Att själva bröllopsceremonin följdes av kvällstidningarna var inte någonting som märktes, utan fokus låg på Gud och själva ceremonin, berättar Mats.

-Det är kanske mer kring festligheterna efteråt som man märker av det.

Vad händer nu efteråt?

-Nu så är det party en bit utanför kyrkan på hemlig ort. Det är jätteroligt. Gästerna driver roligt och hejdlöst med brudparet.

Mats Nyholm. Foto: Margareta Andersson/Arkiv

Mer läsning

Annons