Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västmanlands teater har köpt loss sin webbadress

I april berättade VLT om Kenneth Åsberg, den förre scenteknikern, som snuvat Teater Västmanland på deras nya internetadress.

Annons

Nu har han sålt den – mot ett arbetsgivarintyg.

Om några veckor byter Teater Västmanland namn till Västmanlands teater, en ändring som ska markera att teatern gör en nystart men också att det är hela länets teater. Tanken var då att hemsidan framöver skulle ligga på adressen www.vastmanlandsteater.se. Men när teatern väl kom till skott och skickade in adressen var den alltså redan upptagen.

Anledningen till att Kenneth Åsberg ”snodde” domännamnet för webbadressen var att han sedan 2006 upprepade gånger bett om att få ett arbetsgivarintyg för sin anställning på teatern, där han slutade frivilligt 2011.

Varför sa du upp dig?

– För att jag tycker att en teater behöver pedagoger. Men det första Olle, eller vad han nu heter, gjorde var ju att säga upp dem. Och då erbjöd jag mig också att gå mot ett avgångsvederlag.

För att Västmanlands teater skulle få sin nya webbadress krävde Kenneth ett arbetsgivarintyg samt en ersättning motsvarande en arbetstimme. I går kom de båda parterna överrens om att det så får bli.

Kenneth försörjer sig numera som innovatör samt som byggnadssnickare.

Hur kom du på idén att göra det här?

– Nej men jag såg annonsen om namnbytet i tidningen och tänkte att då kollar jag om den adressen går att köpa. Det här visar bara att organisationen på Slottsgatan 11 fungerar precis som vanligt, det vill säga inte alls.

Johanna Bister

Mer läsning

Annons