Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi har inte en tillräckligt stor arena”

Kommunalråden i Stockholm, Göteborg och Malmö slåss om att få arrangera Eurovision Song Contest i Sverige 2013. Men Västerås har ännu inte gett sig in i fajten.

Annons

”Vi har inte en tillräckligt stor arena” säger Ulla Persson, ordförande i kommunstyrelsen.

På måndagseftermiddagen höll SVT ett första möte kring Eurovision Song Contest 2013, då Sverige är värdland. Men några besked om i vilken stad schlager-EM ska hållas blev det inte.

– Mötet som hölls i dag (läs: på måndagen) handlade inte om några städer eller arenor och det kommer inte att komma några besked än. Det ligger veckor fram i tiden, sa Anders Hvidfeldt, presschef på SVT, till TT Spektra efter planeringsmötet.

Stockholm, Göteborg och Malmö är de städer det spekuleras kring och kommunalråden i de tre städerna har redan visat sin angelägenhet om att få arrangemanget. Men i Västerås är man försiktigare:

– Vi har inte en tillräckligt stor arena. Det vore kul att ta upp kampen – jag säger inte att vi ska göra det men jag säger inte att vi inte ska göra det heller. Det vore förstås kul att ha det här, säger Ulla Persson, socialdemokratisk ordförande i kommunstyrelsen i Västerås.

– Om de kan nöja sig med en arena som tar 10 000 i personer så står vi beredda!

Ni kan inte bygga en ny, större arena?

– Inte på ett år, det är omöjligt – det kan man bara göra i en diktatur!

Har ni diskuterat det här i Stadshuset i dag?

-Nej. Vi har bara pratat om hur vi ska uppvakta Loreen i samband med att hon kommer till Cityfestivalen, kultur-, fritids- och idrottsnämnden har fått i uppdrag att hitta på något kul men det är inget som är klart.

Mer läsning

Annons