Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi har sålt rekordmånga förköpsbiljetter”

Tre dagar kvar, rekordmånga förköpsbiljetter har sålts och nedräkningen tickar. ”Det är med skräckblandad förtjusning jag ser hur dagarna rinner ner, haha, men det är såklart bara positivt. Vi har det under kontroll”, säger Jennie Sträng, PR-ansvarig för Västerås Cityfestival.

Annons
Mycket ska synka. Beställningar, artister, förköpskampanjer och bygglogistik. Tre dagar kvar till Västerås Cityfestival.

– Vi har en 300 procents ökning motsvarande samma tid förra året, så det ser väldigt bra ut, säger Jennie Sträng, PR-ansvarig.

Omkring 6 000 biljetter har hittills sålts. Många är till västmanlänningar och folk från Dalarna, Skåne och Norrland, berättar Jennie Sträng. Men de som kommer att resa längst så vitt Jennie Sträng vet är ett gäng från Nürnberg i Tyskland.

– De hade kollat in artisterna på Västerås Cityfestival och bestämt sig för att åka de 150 milen som krävs.

– Peaken på biljettförsäljningen förra året låg under de sista fyra dagarna. Den stora ökningen i år ligger på att vi sålt mycket fler tredagarspass i stället för en-dagarspass.

Förköpssiffrorna kan förstås ha med det reducerade priset att göra liksom festivalens samarbete med VL, Västmanlands Lokaltrafik. Med endagspasset eller tredagarspasset följer ett extra armband festivalarmbandet som fungerar bussbiljett med VL, till och från festivalen.

Att det är festival på gång märks lite överallt, nedräkningen syns efter vägarna,

i city och på hemsidan, medan bygget kickar i gång i dag. Vädret är förstås en viktig faktor, festivalarrangörerna har tagit del av skiftande väderrapporter och hoppas på de ljusaste.

– Alf Westerdahl, generalen har en superväderapp som han kollar på hela tiden. Och det ser bra ut än så länge, konstaterar Jennie.

– Det droppar in aktiviteter och vi uppdaterar programmet hela tiden. Det känns verkligen som att folket känner att det är festival på gång. Vi har också utvecklat hemsidan i år. Vi vill förenkla för besökarna att göra sitt eget program genom att pussla ihop det man vill gå på och skriva ut ett personligt schema. Jag tror att folk kommer att ha väldigt mycket nytta av det, säger Jennie Sträng.

På programmet finns förutom stora musikakter som Hoffmaestro, Looptroop Rockers och Linnea Henriksson och lokala förmågor som Victor och Natten, Utanbygatan och Heroic, något för alla. Besökarna kan uppleva allt från Capoeira, Västerås Pride, kubansk rueda och Comedyfestival till streetbasket, yoga, hattparad och mumin i Teaterkaféet.

– Sedan rapporterar vi om allt på facebook och Instagram. Där kan man få reda på allt om programmet, vad som händer på festivalområdet, om en toalett gått sönder på området eller något annat, vilket jag hoppas inte kommer att hända, säger Jennie.

Mer läsning

Annons