Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill fängsla konstnärer som målar könsorgan

Annons

- Man borde sitta i fängelse för sexuellt ofredande av minderåriga om man som konstnär målar vaginor på väggarna i skolan, sade SD-politikern Margareta Larsson, Västmanlands ledamot i riksdagen i ett anförande om ungdomspolitik.

Under tisdagens riksdagsdebatt argumenterade Margareta Larsson mot konstnärer som målar kvinnliga könsorgan i skolmiljö. I sitt uttalande i en debatt om ungdomspolitik hänvisar hon till översexualisering och anser att konst som anspelar på sex kan skada barn som utsatts för sexuella övergrepp.

- I stället så får vi en meter stora vaginor på väggarna i skolsalarna. Jag tycker att det är opassande och jag tycker att vuxenvärlden ska våga sätta ner foten och säga vad som är lämpligt, säger hon.

Lars Ohly (V) som reagerade starkt på Margareta Larssons påståenden hävdade att en sådan konstsyn hör hemma i 30-talets Tyskland. Enligt SVT uppfattade konstnären Carolina Falkholt, som målat vaginor på högstadieskolor i Halmstad och Nyköping, att SD-ledamotens uttalande var direkt hot riktat mot både henne och konsten samtidskonsten.

VLT har sökt Margareta Larsson.

Mer läsning

Annons