Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kunde inte sova i bilen efter vårcruising – hamnar i fängelse

Den 46-årige mannen festade rejält under Fagersta Vårcruising och tänkte sova i bilen. Men det slutade med att han körde hemåt – med 1,6 promille.

I slutet av maj 2017 ordnades Fagerstas populära Vårcruising, med deltagare och åskådare från när och fjärran. En av många bilintresserade som fanns på plats var en 46-årig man från Stockholmstrakten.

Han hittade bekanta framåt kvällen och man gick ut på krogen, tanken var att 46-åringen skulle sova i sin bil efteråt. Han drack, efter vad han berättade senare i Västmanlands tingsrätt, fyra starköl, två Jägermeister och ett par-tre groggar.

Men han kunde inte sova i bilen och beslöt sig för att köra hem mitt i natten. På E18 i centrala Västerås väntade dock en polispatrull som beslutade stoppa hans bil för kontroll.

Han visade sig ha motsvarande 1,6 promille i kroppen och åtalades för grovt rattfylleri.

Inför tingsrätten berättade 46-åringen att hans hyggliga arbetsgivare dels låter honom behålla jobbet, dels installerat alkolås i fordonen han kör på jobbet (han miste körkortet men återfick det på prov med villkor alkolås genom ansökan), och dels skulle komma att låta honom behålla jobbet vid ett kortare fängelsestraff.

Tingsrättens dom blev en månads fängelse.