Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kungsbyns djurpark öppnad

Nu har Kungsbyns nya djurpark öppnat. Här kollar Henrik Ludviksson hur suggan Amanda som ska föda idag mår.

Det var många barnfamiljer som ville ut på älgsafari när Kungsbyn Bygdens Mats nya djurpark i Kungsåra öppnade i lördags.

Först gick alla och tittade på tamdjuren som går i olika inhägnader närmast gården som innehåller både saluhall och presentbutik. Här fanns gutefår, mufflonfår, sufforkfår, höns, kaniner, getter, åsnor, och ponnys. Det blev en del ponnyridning med andra ord.

Linderödgrisen Astrid som är dräktig och i princip ska föda idag glodde mest slött på besökarna. Mer fart var det på vildsvinen som började gruffa med varandra när VLT skulle mata dem. När galten försökte skuffa undan kultingarna för att själv kunna roffa åt sig av fodret, blev han bortkörd av de ilskna suggorna.

Och så äntligen fick vi åka på älgsafari. Premiärturen blev lyckad. Plötsligt fick vi syn på älgarna Emil och Astrid som låg och vilade uppe i en glänta ,men som blev så nyfikna av vårt equipage att de närmade sig vagnarna med stora kliv. När safariledaren Mikael Fyhr som har respekt för de ståtliga djuren körde iväg följde de efter en bit.

Lite längre bort låg en flock kronhjortar och vilade. Flockledaren som precis tappat hornen var på sin vakt.

– Det är kronhjortsledaren som är herre på täppan. Han motar till och med bort älgarna, sade Mikael Fyhr.

Innan vi lämnade djurparken lovade Henrik Ludvigsson som driver Kungsbyn tillsammans med sin familj att utvidga det vilda djurbeståndet med varg och lodjur.

– Ytor finns. Vi kommer att utöka allt eftersom. Framför allt kommer vi att satsa på barnfamiljer.

FOTO: ERIK PERSSON

TEXT SYLVIA KADRI