Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Asfaltläggare dömd för misshandel

Två män som var i Kungsör för att jobba började bråka och den ena fick en kniv i magen. Nu är den andre dömd för grov misshandel.

Annons

Två män som bodde i Sverige tillfälligt för att jobba började bråka en sen kväll i maj. Bråket började på vägen mellan de husvagnar som de och några andra arbetare bodde i på Kungsgatan i Kungsör. Den ene, 37 år gammal, ska ha knuffat en 19-årig man. 37-åringen uppfattade det sedan som att han fick ett par lätta slag mot sidan av magen ”som från ett barn”, berättade han i Tingsrätten. 19-åringen försvann från platsen eftersom han uppfattade sin äldre kollega som berusad och hotfull. Ynglingen stannade i skogen hela natten, enligt honom gick han vilse. Under tiden hann den äldre asfaltläggaren upptäcka att han blödde från magen som om han blivit skuren.

Arbetsledaren, som också bodde i en husvagn, ringde polisen som sökte efter 19-åringen med helikopter och hundar hela natten. Vid halv sju på morgonen hittade de honom.

Vid rättegången hävdade den yngre mannen att det blod som fanns på hans kläder kom från en olycka på arbetet ett par dagar tidigare. Rätten bedömer att det är möjligt eftersom den knivskurne sydde ihop ett sår med fem stygn tre dagar innan han blev knivskuren.

Den äldre mannens version stöds av flera vittnen från de andra husvagnarna, bland annat arbetsledaren.

Tingsrätten bedömer det som att den skadade inte har någon anledning att hitta på, medan ynglilngen är mindre trovärdig då han höll sig undan hela natten tills polisen hittade honom. Den ymgre aslfaltsläggaren döms för grov misshandel till fängelse i ett år.

Mer läsning

Annons