Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivskadade män utom fara

En 45-årig man och hans 19-årige son som knivskars svårt i Kungsör på tisdagskvällen är ett knappt dygn senare utom fara enligt Västmanlands sjukhus i Västerås.

Annons

De misstänkta gärningsmännen, födda 1981 och 1982, är anhållna i sin frånvaro, enligt Matilda Isaksson, operatör vid länskommunikationscentralen i Västerås.

Ärendet rubriceras som försök till mord.

- Det är någon form av uppgörelse, både gärningsmännen och offren är kända av oss sedan tidigare, säger polisens presstalesman Thomas Gustafsson till TT.

Polisen har under natten förhört vittnen och gjort en teknisk undersökning och har gott hopp om att gripa de misstänkta gärningsmännen.

- Det bästa vore om de anmälde sig självmant till polisen, de har tidigare gjort sig skyldiga till våldsbrott, säger pressinformatör Terje Lund.

Ingen av de knivskurna männen var vid medvetande när de fördes till sjukhus. Den äldre mannens status beskrevs först som livshotande.

Knivdådet skedde strax efter klockan 21 utanför ett flerfamiljshus i centrala Kungsör. De skadade tog sig in i ett trapphus där de hittades.

Annons