Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kungsörs kommun kräver direkttåg

Kungsör kräver direkttåg mellan Arboga och Stockholm via Kungsör, i stället för den nuvarande lillpendeln till Eskilstuna. Det kravet framfördes till SJ:s vd Jan Forsberg vid en träff i tisdags.

Kommunen representerades av kommunstyrelsens vice ordförande Stellan Lund, M, och tjänstemännen Tommy Jansson, kommunchef, Bo Granudd, administrativ chef, och Daniel Artaeus, utredare.

Kommunen lämnade över en lista med tre krav. Utöver kravet på direkttåg vill Kungsörs kommun också ha fler avgångar mellan klockan sju och nio på morgnarna. Dessutom krävs bättre dialog mellan SJ och kommunen, liksom bättre information till resenärerna på Kungsörs station.

- Vi upplever att vi fick respons, berättar Stellan Lund. Vi kommer att fortsätta dialogen och bjuda in SJ:s områdeschef till Kungsör och göra det tillsammans med Arboga. Troligtvis blir det efter sommaren, säger Stellan Lund i ett pressmeddelande.

Efter mötet med SJ träffade delegationen också ledamöter i riksdagens trafikutskott för att diskutera problemen på Svealandsbanan.