Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kungsörsbo död under älgjakt

Den 21-årige Kungsörbon hade följt med sin morfar för att delta i älgjakten. Då träffades han av ett vådaskott.

Det var i fredags som den tragiska olyckan inträffade vid Gäddede i Jämtland, skriver Bärgslagspladet. 21-åringen hittades död i vattnet efter att en person i jaktlaget skjutit efter en simmande älgkalv.

Några av jägarna gav sig ut i båt efter besked om att en älgkalv träffats i vattnet.

-När de befann sig i båten ute i vattendraget hörde de ytterligare ett par skott, hur många är inte klarlagt, säger Agneta Brovinius, förundersökningsledare vid polisen till Bärgslagsbladet.

Enligt tidningen har polisen under helgen haft ett första förhör med mannen som sköt. Han berättade då att han skjutit mot kalven som tagit sig upp i strandkanten. Skottet ska ha missat och kalven sprungit i väg. Sedan ska 21-åringen, som enligt beräkningar befunnit sig mellan 50 till 70 meter från kalven, ha hamnat i skottlinjen.

Polisen tror att 21-åringen följt jakten på kalven via kommunikationsradio och sedan sökt sig mot stranden efter att ha hört om en skjuten älg i vattnet.

Den chockade skytten misstänks för vållande till annans död.