Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kväll med många fighter: ”En rolig upplevelse”

Efter många och långa förberedelser gick boxningsgalan Fight Night rond 2 av stapeln i lördags. Publiken bjöds på fantastisk boxning när den svenska ungdomseliten drabbade samman.
– En riktigt rolig upplevelse, konstaterar Masha Nikolic från BK Tiger.

Det märktes att man slagit på stort inför Fight Night rond 2. Ljudanläggningen fick

hela ABB-hallen att pulsera i dånande bas, vilket publiken tycktes gilla. Jublet var öronbedövande från start. Allt började med att boxarna möttes uppe i ringen för att få hälsa på varandra. Deras olika meriter räknades upp, den ena mer imponerande än den andra.

– Kort och gott Sveriges ungdomselit inom boxningen, sade BK Tiger tränaren och arrangören Hotan Haghighatgoo när vi träffade honom innan tävlingen.

Först ut var nittonåriga Masha Nikolic, en av tre deltagande västeråsare. Hennes egentliga motståndare hade ringt bara timmar innan och ställt in matchen på grund av sjukdom, så hon mötte klubbkamraten Tobias Thorsén istället.

– Jag tycker det var en bra lösning. Jätteroligt att få fightas mot en kille, menar

Masha. Hon boxades tätt och explosivt under alla tre ronder men tack vare tufft motstånd slutade matchen oavgjort.

BK Tigers Sahand Tavakoli, 17, fick även han en annan motståndare på grund av sjukdom. Han mötte senioren Victor Fabretto från BK Rapid i 75-kilosklassen, trots att han själv är junior.

Det blev en jämn match som slutade med seger för Fabretto som vanligtvis

tävlar i 69-kilosklassen.

Nästan 200 personer besökte evenemanget och Hotan Haghighatgoo var nöjd med uppslutningen.

– Vi kommer absolut att anordna Fight Night rond 3 nästa år, avslutade han.