Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritt fall för VIK efter nästa smäll – klackens uppgivna ramsa: "Krossa Köping"

VIK Hockey är på väg att åka ur Hockeyallsvenskan.
Efter 0–4-förlusten borta mot Kristianstad krävs ett mirakel om laget ska hålla sig kvar.
Skåningarnas stormålvakt, Joel Gilstedt, kan mycket väl ha spelat ner VIK till Hockeyettan.

Annons

Kristianstad, VIK Hockey

Eftersnack: Se Sportens sändning från Kristianstad Ishall – Paananen och Fish gästar studion

Kvalmötet mellan Kristianstad och VIK Hockey blev en händelserik tillställning. Skåningarna levde verkligen upp till det offensivt starka spel som laget visat upp så här långt under Kvalserien. Hemmalaget skapade massvis av målchanser mot Henrik Lundberg som fick göra den ena räddningen efter den andra för att stå emot KIK:s finurliga offensiv redan i den första perioden.

Gästerna från Västerås hade också många farliga målchanser under den första perioden. Kvalseriens kanske två vassaste målvakter, Joel Gilstedt och Henrik Lundberg, visade sin klass. 1–0 i första pausvila kunde mycket väl ha varit 2–1 eller 2–2 sett till alla målchanser.

VIK Hockey kom ut som ett piggare lag i den andra perioden då man skapade ett rejält tryck mot Kristianstads mål.

Längst bak har dock skåningarna en sista utpost som håller absolut högsta allsvenska klass i Joel Gilstedt. KIK-målvakten klev fram som en målvaktsgigant mot VIK – ett VIK vars brist på notoriska målskyttar har satt klubben i den prekära situation föreningen befinner sig i.

Om läget såg dystert ut för VIK efter den första perioden blev det rullgardin ner när Sebastian Magnusson utökade till 2–0 i den andra perioden. Målet kom inte alls logiskt sätt till den matchbild där VIK hade bud för en kvittering.

Efter det psykologiskt tunga 0–2-målet så kom gästernas anstormning av sig mot ett Kristianstad som effektfullt täckte skott och stod upp bra för sin målvaktsstjärna.

Eftersnack: Se Sportens sändning från Kristianstad Ishall – Paananen och Fish gästar studion

Om VIK-spelarna började hänga med huvudena efter 0–2-målet så skulle det bli ännu värre direkt i inledningen av den tredje perioden. Och det var ännu ett ödesstiget backslarv som blev kostsamt för VIK. Denna gång var det Hampus Larsson som slog en felpass rakt på KIK-spelaren Thom Flodkvist, som i öppen kasse kunde sätta dit 3–0-pucken.

Ett uddlöst VIK Hockey kunde aldrig resa sig efter kallduschen i början av den tredje perioden. Kristianstad lyckades enkelt försvara sin ledning och därmed skapa sig ett drömläge i kampen om en plats i Hockeyallsvenskan.

För VIK Hockey ser det just nu nattsvart ut. Med endast fem poäng på fem matcher krävs nu att laget vinner resterande matcher om det ska bli spel i Hockeyallsvenskan även nästa säsong. Den tappra VIK-klacken som tagit sig till Kristianstad kunde inte ha sammanfattat läget bättre när de skanderade ramsan: "Krossa Köping".

Läs också: Fish om Köpingsramsan – "Det är det enda jag kan säga"

De hårt plågade VIK-supportrarna fick sedan bevittna när hemmalaget Kristianstad även kunde sätta 4–0-pucken i öppen kasse. Skåningarna och Joel Gilstedt lyckades därmed upprepa 4–0-segern mot Troja/Ljungby med ännu en imponerande skalp.

För ett tafatt VIK Hockey talar precis ALLT för spel i Hockeyettan nästa säsong. Där får man i så fall sällskap av länslag som IFK Arboga och Köping Hockey. Även Sura Blue Hammers ser ut att bli en kommande motståndare.

Eftersnack: Se Sportens sändning från Kristianstad Ishall – Paananen och Fish gästar studion

Matchfakta: Kristianstads IK–VIK Hockey 4–0 (1–0, 1–0,2–0)

Första perioden: 1–0 (15:07) Viktor Holmkvist (Fredrik Lindblom,Herman Hansson)

Andra perioden: 2–0 (8:25) Sebastian Magnusson (Daniel Andersson, Filip Petersson)

Tredje perioden: 3–0 (1:41) Thom Flodqvist, 4–0 (16:21) Daniel Andersson (Sebastian Magnusson)

Skott: 35–32 (16–9, 9–12, 10–11)

Publik: 1 537

Mer läsning

Annons