Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvartersgården Träffen öppnade på Hammarby

 
Nostalgi - 60-talet
Visa alla artiklar

Hammarbyområdet får kvartersgård, berättade VLT i juni 1965.

VLT 9 juni 1965.

En ny kvartersgård i Hammarbyområdet premiärvisades på tisdagskvällen för Västerås blåbandsförening.

Det var kvartersgården Träffen, adress Liegatan 5-7, som på detta sätt fick en inofficiell invigning. Den officiella invigningen sker i höst.

Det var SBU-gruppen Ansvar som stod för värdskapet vid visningen. Det är också SBU som i höst kommer att driva kvartersgården. Man hade satt ihop ett varierat och trevligt program.

Kvällen inleddes av fyra unga män som sjöng och spelade gitarr tillsammans. Pojkarna kallar sig Gambling Group, och på programmet stod några amerikanska så kallade hootenannies.

Efter en kort stunds ytterligare sång, denna gång allsång, kom så kvällens huvudattraktion. Det var ungdomskonsulent Nils Forsberg från Sundsvall, som berättade och visade färgbilder från en resa till Moska och Leningrad.

Ung och gammal i Sovjet var temat i konsulent Forsbergs föredrag. De beledsagande färgbilderna var trevliga och av god klass.

Efter föredraget bjöds det på kaffe från gårdens kök.