Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna bestulen på 10 000

Vid 17.30-tiden på torsdagen ringer en 60-årig kvinna till polisens sambandscentral och berättar att hon blivit bestulen på pengar.

Annons

Vid 17.30-tiden på torsdagen ringer en kvinna till polisens sambandscentral och berättar att hon blivit bestulen på pengar.

Det var vid 16.30-tiden som kvinnan växlat pengar till utländsk valuta på Exchange på Vasagatan och sedan gått runt i centrum i olika ärenden. Summan var 10 000 svenska kronor som kvinnan hade växlat till 300 000 i ungersk valuta. När hon gick på Norra Källgatan kom en man och kvinna kom fram till henne för att hjälpa henne då hon fått ”fågelskit” på sin mössa. Det var efter denna ”hjälp” som den rånade kvinnan upptäckte att pengarna var borta.

- När kvinnan upptäckte att väskan var öppen och pengarna borta började hon skrika. Paret som rånat kvinnan tog då till flykten och sprang från platsen, säger Maud Johansson, KC-befäl vid polisen i Västmanland.

Rubriceras som grov stöld.