Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna bet våldtäktsman

På tisdagen höll polisen nya förhör med den unga kvinna som våldtogs i stadsparken den gångna helgen. ”Kvinnan bet en av gärningsmännen hårt i handen. Bitmärket borde ha lämnat tydliga spår”, säger polisinspektör Mikael Lundqvist.

De senaste dagarna har polisen jobbat med att få fram ytterligare information om vad som hände vid 22.30-tiden i lördags kväll när en Salakvinna i 20-årsåldern blev överfallen av tre män och utsatt för en våldtäkt i stadsparken. Under tisdagen hölls ännu ett förhör med offret som håller fast vid att det var tre personer som överföll henne.

– Kvinnan steg av bussen vid järnvägsstationen och cyklade därefter mellan Ångbageriet och gamla ambulansstationen ner mot stadsparken. Efter en bit hoppade hon av cykeln och började gå eftersom det gjorde ont i knät.

– När hon kom fram till paviljongen tog plötsligt en man tag i hennes axlar och slet ner henne på marken, säger polisinspektör Mikael Lundqvist vid länskriminalen i Sala.

När kvinnan låg på marken skall ytterligare två män ha dykt upp och hjälpt den tredje mannen att hålla fast henne.

Våldtäktsmännen, som ska vara i 25-30-årsåldern, är ännu inte gripna och polisen har i dagsläget inte mycket att gå på i väntan på provsvaren från läkarundersökningen.

– Men det finns en viktig detalj som kvinnan berättat om och som polisen vill kommer ut till allmänhetens kännedom. Under våldtäkten bet kvinnan en av gärningsmännen jättehårt i handen. Bitmärket borde därför ha lämnat tydliga spår. Så om någon sett en person som har ett bitmärke eller som lagt ett bandage om ena handen skulle vi vilja veta det, säger Mikael Lundqvist.