Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna fick rätt mot dammsugarförsäljare

En kvinna från Surahammar som köpte en dammsugare, men ångrade köpet, har rätt att lämna tillbaka dammsugaren och få pengarna tillbaka.

Det slår Allmänna reklamationsnämnden, ARN, fast i ett beslut.

Kvinnan köpte dammsugaren för 25 950 kronor vid en hemförsäljning. Men redan samma dag ångrade hon köpet och försökte förgäves komma i kontakt med företaget Rain Home som sålt dammsugaren. Hon returnerade dammsugaren men företaget skickade tillbaka den.

Enligt hemförsäljningslagen så måste näringsidkaren dels lämna en handling där kunden informeras om sin ångerrätt, dels lämna en blankett som kunden kan använda för att utöva sin ångerrätt. Eftersom näringsidkaren i det här fallet inte lämnat någon ångerblankett har ångerfristen ännu inte börjat gälla, menar ARN.

Rain Home hävdar å sin sida att kvinnan använt dammsugaren så pass mycket att ångerrätten inte gäller. ARN anser dock att Rain Home inte lyckats bevisa detta och ger därför kvinnan rätt att ångra köpet och få pengarna tillbaka.