Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna knivrånad i bil

Tre maskerade män stoppade en 47-årig kvinnas bil. Under knivhot fick hon lämna ifrån sig smycken, dator och en dyrare klocka.

Det beväpnade rånet inträffade strax efter klockan åtta på torsdagskvällen på den lilla vägen mellan Åkesta ekoby och Skultuna kyrka.

- Det här är inte en bil som stoppats på måfå, säger kriminalinspektör Ivan Åslund som är befäl vid polisens länskommunikationscentral.

Kvinnan blev så svårt chockad av händelsen att hon inte ens hade sinnesnärvaro att ringa polisen, hon ringde istället sin son. Han i sin tur larmade polisen.

Platsen kvinnas bil bärgades från var i höjd med Nackby. Kvinnan fördes i ambulans till lasarettet för vård.

- Det är svårt när vi inte får förstahandsuppgifter direkt vid händelser, utan får prata med anhöriga, säger Ivan Åslund.

Under kvällen har polis besökt kvinnan på lasarettet och förhört henne i den mån det har varit möjligt.

Kvinnan har skyddad adress.

Gärningsmännen försvann från platsen i en äldre BMW som är svart eller mörk till färgen. Bilens registreringsnummer är okänt eftersom skylten var övertejpad. Männen hade luvor på sig.

Under kvällen och natten stoppar polis i hela länet bilar som kan passa in på  beskrivningen.