Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna lurade nätköpare

Den 20-åriga kvinnan från Hallstahammars kommun sålde kläder, smycken och datorer på internet. Men kunderna fick aldrig sina varor.

Nu har kvinnan dömts till 75 timmars samhällstjänst för bedrägeri.

Inte mindre än nio personer gör gällande att de blivit lurade av kvinnan. De har alla köpt saker från antingen Blocket eller Tradera som kvinnan lagt ut.

Men ingen av dem har fått varan skickad till sig. Ett par av köparna har dock fått tillbaka pengarna efter påtryckningar.

Kvinnan har sålt väskor, smycken, kläder, datorer och priset har varit från några hundralappar till över 20 000 kronor.

När köparna kontaktat kvinnan, som ofta använt sig av ett påhittat namn, har hon varit svår att nå och ibland helt oanträffbar.

I förhör har kvinnan förklarat att hennes uppsåt inte var att lura folk. Men att hon under den här perioden sålt mycket varor och därför kan ha blandat ihop varor och köpare.

Hon säger sig också ha haft personliga problem vilket gjort att hon stängt av mentalt och inte orkat ta kontakt med köparna.

Hon ifrågasätter inte att köparna inte fått sina varor, men hon vet inte vart varorna tagit vägen och hon har aldrig sålt samma varor till flera personer.

Att försäljningarna bara utgör en del av en större mängd försäljningar, såsom kvinnan hävdar, är ingen förmildrande omständighet menar tingsrätten.

Domstolen anser att kvinnan agerat medvetet och systematiskt för sin egen vinnings skull, vilket inneburit skada för köparna.

Förutom 75 timmars samhällstjänst döms kvinnan att betala ett skadestånd till köparna på totalt 45000 kronor.