Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna misshandlade sitt ex

Paret hade separerat och kvinnan kom på tillfälligt besök till sitt forna hem. Det slutade med att hon misshandlade sitt ex.

Kvinnan reagerade på att ex-sambon satt i ”hennes” soffa och började sparka på honom för att han skulle flytta på sig. Till slut tog mannen upp sin mobiltelefon och ringde efter hjälp samtidigt som han började gå mot ytterdörren. Då hoppade kvinnan på honom bakifrån.

Hon la armen om hans hals, tryckte till och de hamnade på golvet. Enligt mannen var greppet så hårt att han inte kunde andas. Sedan började kvinnan sittandes att hoppa på hans rygg som han sedan tidigare hade problem med.

Ex-sambon vädjade flera gånger att hon skulle skulle sluta, men misshandeln avbröts inte förrän en granne kom till undsättning.

I tingsrätten vittnade grannen att mannen var påtagligt påverkad av vad som hänt, och att han hade röda märken på halsen.

Domstolen dömer kvinnan för misshandel och straffet blir villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst.

Ex-sambon å sin sida döms till 30 dagsböter à 50 kronor för att ha ofredat kvinnan sedan han skickat sms till henne med innebörden att han skulle skada parets gemensamma barn men även henne.

Detta ledde till att mannen fick besöksförbud men trots det så följde han efter henne med bil. Enligt honom själv var det för att få träffa dottern.

Bråken och misshandeln utspelade sig mellan juli och oktober 2010. I dag är det forna paret sams och säger sig komma överens om vårdnaden av deras barn.