Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna misskötte sina husdjur – men får behålla dem

En privatperson i Västerås har fått ett elva punkter långt föreläggande enligt djurskyddslagen. Punkterna gäller hur kvinnan bättre ska sköta sina husdjur.

Bland annat måste hon skaffa nya burar till kaniner och marsvin då burarna är för små och för låga. Likaså måste hon sköta burarna bättre. Det gäller både att skaffa lämpliga utrymmen med hyllor och rikligt av strömaterial så djuren kan utöva sina naturliga beteenden och att hålla efter rengöring och tillgång på frisk mat och vatten.

Kvinnan får också påpekande om att bostaden måste skötas bättre eftersom hon har katt och hund inomhus. Hunden måste dessutom motioneras oftare.

Länsveterinären fick en anonym anmälan om dålig djurtillsyn i mars. Då gjorde djurskyddshandläggare på länsstyrelsen en oanmäld kontroll som nu resulterat i beslut om föreläggande. Beslutet kan överklagas – men bristerna måste ändå åtgärdas och länsstyrelsen ska göra en efterkontroll.