Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna slog exman

En 31-årig kvinna från en mindre ort i Västerås kommun har dömts till sex månaders fängelse för slag och trakasserier mot sin tidigare make.

Mannen och kvinnan var tidigare gifta och har barn ihop.

Efter ett bråk om otrohet då mannen hittat komprometterande SMS på hösten 2008, då makarna fortfarande bodde ihop, slutade med att kvinnan slog mannen ett tjugotal gånger och sparkade honom i ansiktet.

I april 2009 uppstod bråk då barnen skulle lämnas hos kvinnan misshandlade kvinnan mannen med ett tiotal slag. Dessförinnan, i februari, hade kvinnan brutit sig in hos mannen som då bodde hos en släkting i en sommarstuga och tagit en dator samt vandaliserat i stugan.

Kvinnan har själv medgivit vissa delar av misshandeln och förklarat vandaliseringen med att hon mådde dåligt.

Västmanlands tingsrätt har nu dömt henne till sex månaders fängelse, och till att betala skadestånd och ersättning på mer än 30000 kronor till sin exmake, till ett försäkringsbolag och till släktingen vars stuga vandaliserades.