Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna våldtogs i Västerås

(Uppdaterad 14.58) En kvinna i 35-årsåldern har anmält att hon utsatts för våldtäkt i en lokal på Vallby. Polisen har gripit en man i 45-årsåldern som nu sitter anhållen misstänkt för våldtäkt.

– Det är en kvinna som anmält att hon våldtagits. Vi har tagit upp en anmälan om våldtäkt och håller på att utreda det här, säger Anders Nygren, vakthavande befäl vid polisen i Västerås.

Det var strax efter midnatt som kvinnan ringde polisen. När polispatrullerna kom på plats fanns både den utsatta kvinnan och den misstänkta mannen i lokalen. Kvinnan berättade direkt för polismännen vad som inträffat och mannen greps.

– Vi håller nu på med provtagning och förhör, säger Anders Nygren.

Den misstänkta mannen anhölls av åklagare efter det första inledande förhöret. Mannen nekade till brott när han greps och hävdar fortfarande att han är oskyldig.

– Jag vet inte vad som framkommit i förhören eftersom jag inte hunnit läsa dem ännu. Av utredningstekniska skäl kan jag inte lämna ut så mycket uppgifter, säger Anders Nygren.

Enligt Stefan Forsberg på kriminaljouren är den misstänkte och kvinnan inte helt obekanta med varandra. Exakt vad de har för relation eller hur våldtäkten ska ha skett vill han inte gå in på.                                                                                                                               –Det man kommer göra nu är att gå till platsen och leta efter spår som kan styrka brottet, säger Stefan Forsberg på kriminaljouren.

Undersökningen från brottsplatsen har hittills inte gett ett resultat som är avgörande för utredningen. Inte heller de förhör som har hållits med andra personer än den misstänkte och offret har gett information som är av avgörande betydelse.                                                                                                                                             –De har inte gett så mycket, bara viss kunskap runt omkring, men inget avgörande för själva brottet, säger Stefan Forsberg.