Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnan har hittats

Kvinnan har hittats vid god hälsa.

Den 82-åriga kvinnan som försvann i går har hittats.

En anhörig anmälde henne försvunnen när hon inte fanns i sin bostad och under måndagseftermiddagen och hela natten söktes området med hjälp av både polis med hundar, hemvärnet och ett tiotal personer från Missing People.

- Det var becksvart i natt och även om vi hade bra hjälp av hundarna så var det svårt att leta. I sådana här fall får man aldrig glömma bostaden och den hade vi nyckel till. Vi hade kunnat hållt på att leta efter henne i flera dygn, säger Roger Gustafsson, insatschef.

Det visade sig att kvinnan hade tagit en promenad på måndagseftermiddagen och då även besökt en bekant i närområdet.

- Hon tyckte att det hade blivit mörkt och lite dåligt väder på kvällen, så hon hade blivit kvar, säger Thomas Gustafsson på polisens länskommunikationscentral. 

Kvinnan gick tillbaka hem på tisdagsförmiddagen. Hon hade sett på vlt.se att hon var efterlyst. 

- En av våra patruller som fanns i lägenheten tog emot henne. Hon var vid god vigör och hade sett sitt porträtt på vlt.se, berättar Fredrik Borell, ledningsstöd på plats.

Den helikopter som skulle delta i det fortsatta sökandet på tisdagen återkallades när kvinnan kommit hem, likaså hemvärnet och Missing People, som också var beredda att delta i sökandet.