Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnan som begick mordet rymde

 
Nostalgi - 70-talet
Visa alla artiklar

Den 21-åriga kvinna som stack ner en 18-årig flicka på Bryggargården i Västerås i januari förra året lyckades på tisdagen rymma från Sundby sjukhus utanför Strängnäs, där hon vårdats.

Annons

VLT 24 november 1977.

Hon hade lyckats dupera sjukhuspersonalen så att hon tillsammans med en kvinnlig vårdare fick lämna den låsta avdelningen och göra en promenad på en ridstig i närheten. Där slog hon ner vårdaren, stack henne i bakhuvudet med en nagelfil så att hon svimmade och kunde sedan ge sig av.

Av allt att döma ämnade sig kvinnan tillbaka till Västerås.

På onsdagen gick hon nämligen in till polisen i Nyköping och bad att få låna en telefon för att ringa efter en taxi. Hon skulle åka till Västerås.

Tjugoettåringen var emellertid efterlyst och polismännen i Nyköping hade sådana signalement på rymlingen att de kunde gripa henne. Hon skall återföras till Sundby sjukhus.

Detta kunde polisens hundpatrull konstatera.

Vakthavande polisbefäl i Nyköping säger till VLT att den sjuka men tydligen mycket farliga kvinnan visat mycken list både under rymningen från sjukhuset och under efterspaningen med stort polispådrag efteråt. Att hon inte kunde gripas redan av Strängnäspolisen berodde på att hon efter promenaden på ridstigen gått tillbaka i sitt eget spår.