Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnor som vill bada blir slagträ i svensk jämställdhetsdebatt

 
Striden om kvinnobadet
Visa alla artiklar

Annons

Tack Kristina Sternrot, för din insändare om kvinnliga badtider. Det var väldigt väldissekerat!

Frågan om separata badtider utnyttjas just nu hejvilt av alltyckare med följd att debatten på klassiskt manér glider över till andra närliggande ämnen, behjärtansvärda i och för sig de också.

Med sitt ivriga resonemang överger debattörerna badtidernas först tänkta hjärtpunkt för att boosta sina argument i den svenska jämställdhetsdebatten istället!

Vi måste kunna driva den svenska kvinnosaksdebatten utan krav på att de nyinflyttade skall användas som våra mänskliga sköldar!

I de svenska jämställdhetsfrågorna står dessa kvinnor i ruta noll, ju!

Vi missbrukar deras existens för att stärka våra egna argument. Äpplen och päron är inte samma frukt! Badtidsdebatten är en ickefråga!

Det humana är att erbjuda dessa kvinnor ett andningshål, en (vatten)yta som expansion av livsrummet, ett måhända första steg ut/in i det svenska samhället.

De ges chansen att lära sig att simma utan att behöva blotta sig i strid med all sin tradition. De är ju inte redo för allmänna badhus!

Svenska kvinnor är säkert välkomna att delta också. Det finns många som inte vågar visa sin kropp men skulle vilja simma. Vilken integrationschans!

Att förneka dessa badtider är som att säga att burkakvinnorna får stanna i sina hem om de inte ställer upp sina kroppar för den svenska jämställdhetsdebatten!

Vakna, Västerås!

Esa Ahonen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare