Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnor utsatta för stöld

Annons

Två kvinnor, 70 och 75 år gamla, utsattes under söndagskvällen för en väskryckning vid Netto på Stengatan. Fyra pojkar i 14-15 års åldern ryckte väskan av en av kvinnorna och försökte rycka väskan av den andra. Den andra kvinnan höll så hårt i sin väska att hon föll över den.

Kvinnan som föll till marken fick motta ett flertal sparkar från en av gärningsmännen när hon låg ner.

Ett vittne såg händelsen från sin balkong och tog sig ner till kvinnorna och larmade polis. Förövarna sågs lämna brottsplatsen springandes mot skogsdungen mot Karlavagnsgatan.

Polishund skickades till skogsdungen för att söka efter både gärningsmän och gods. Pojkarna var dock försvunna, men saker tillhörande kvinnan påträffades och togs i beslag för spårsäkring.

De båda kvinnorna fördes i ambulans till akuten. Den ena kvinnan med en trolig fraktur i ena benet som misstänks ha uppstått i samband med de sparkar hon fick motta. Den andra kvinnan klagade över smärta vid andning och hon hade även en sårskada på ryggen och en armbåge.

En anmälan om grov stöld upprättades.