Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kylrum för kall matkasse

Det blir möjligt för dem som flyttar in i hyreslägenheterna vid Kokpunkten nästa höst.

Fastighetsbolaget Slättö ska bygga 90 hyreslägenheter i kvarteret Bäckahästen och Ägir – och det unika för Västerås är att det finns kylrum i entréerna.

I ett samarbete med Mathem ska den som betalar för matleveranser få varorna förvarade i kylrum om man så önskar. Du behöver alltså inte passa leveransen och kan hämta maten i facket när det passar – och kylkedjan bryts aldrig.

De som kommer att flytta in i husen kan boka ett kylfack – det blir 15–20 till antalet fördelat på de fem huskropparna – som man bokar ungefär som tvättstugan.

– Vi har räknat ut att man sparar fyra timmar i veckan genom att handla via nätet och få hemleverans. Det här förenklar kundernas vardag, säger Dan Rexhammar, ansvarig för samarbeten på Mathem

Fastighetsbolaget tänker sig både en tidsvinst och en miljövinst med kylfacken.

Hur vet ni att det är så?

– Många tar bilen till jobbet för att handla när man är på väg hem. Vi vet inte säkert, men tror att fler kommer att välja bort bilen när de inte behöver handla på vägen hem och där ligger miljövinsten, säger Henrik Nordlöf, vice vd på Slättö.

Läs också: Så klimatsmart att det blir energi över