Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

L: Förtätning retar allmänheten

Jakten på privatbilismen måste stoppas

Den styrande majoriteten fortsätter med sin iver att förtäta och bygga bort grönområden i centrala Västerås. Nu vill S-MP-C-KD bygga ett höghus i grässlänten längs Skultunavägen, norr om Vargens Vret.

Liberalerna var det enda parti som i fastighetsnämnden sade nej till denna försäljning av kommunal mark. Vi säger fortsatt nej till detta byggprojekt, då det förstör utsikten och miljön i ett känsligt och naturskönt område längs Svartån.

Liberalerna är mycket positiva till ökat bostadsbyggande. Men istället för att reta upp allmänheten genom en myriad av mindre och allt mer vågade förtätningsprojekt så borde kommunen nu se till att prioritera de större byggnationer som i många fall går alltför långsamt.

Vi tänker här i första hand på Kopparlunden, där stora ytor och byggnader stått tomma i över ett decennium till ingen nytta och till allmän förfulning av den centrala staden. Även projektet med den nya stadsdelen Sätra borde snabbas på. Sätra och Kopparlunden har potential att tillföra mer än 5000 nya bostäder.

Västerås ska tillåtas växa på annat sätt än genom förtätning på grönytor, och jakten på privatbilismen måste stoppas. Bilarna kommer snabbt bli allt mer miljövänliga, och människorna måste ha plats att kunna parkera sina bilar.

Jesper Brandberg (L)

oppositionsråd

Henrik Östman (L)

ledamot Byggnadsnämnden

Läs också: Bäckby blir inte attraktivt av förtätning

Låt bli att förtäta centrum

Forskare varnar för risker med tätare stadsmiljöer

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel