Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

L: Majoriteten gör ett undermåligt jobb på bekostnad av äldre

Det är med stor förvåning vi läser majoritetens (S+MP+C+KD) angrepp mot oss. Artikeln målar väldigt snabbt upp en bild av en opposition som inte är närvarande när styrelsen sammanträder, som inte läser in sig på de handlingar som behandlas och som därefter väljer att smutskasta förvaltningen som helhet.

Stämmer det verkligen att vi inte närvarar på de styrelsemöten som vi blir kallade till? Naturligtvis inte, vi satte oss omedelbart och granskade samtliga styrelseprotokoll från 2017 och 2018.

Liberalerna närvarade vid samtliga möten. Protokollen finns på Västerås Stads hemsida för den som vill undersöka detta själv.

På grund av den ovan nämnda anledningen blir vi därför tämligen beklämda när vi även får läsa om en opposition som slirar på sanningen. Att skriva det samtidigt som man far med så pass flagranta osanningar som att vi inte kommer på styrelsemötena är faktiskt mer än osmakligt.

Något som majoriteten alltid påpekar är hur väl systemen för att hantera avvikelser fungerar. De lyckas dock aldrig svara på varför det gång på gång dyker upp nya fruktansvärda berättelser i lokaltidningen.

Varför vi vecka efter vecka blir kontaktade av nästintill desperata anhöriga. Hur kan situationen egentligen se ut som den gör om kvalitetsavvikelsehantering fungerar som den ska. Det är något som majoritetens företrädare mer än gärna får svara på.

I slutet av artikeln påstår de att vi enbart kritiserar majoritet, förvaltning och personal för att plocka politiska poäng. Här tangerar de gränsen av vad som faktiskt är acceptabelt att göra i egenskap av politiker.

Det stämmer att vi kritiserar majoriteten, vi tycker att de gör ett undermåligt jobb på bekostnad av våra äldre. Ingenstans har vi riktat kritik mot den personal som utför omvårdnaden.

Vi möter ofta personer inom äldrevården, fantastiska, hårt arbetade människor – begränsade av ineffektiva system och en förvaltning präglad av en uppenbar tystnadskultur. Sist men inte minst kan vi inte nog betona hur fel ute ni är när ni påstår att vi gör detta för att plocka billiga politiska poäng.

Tror ni vi tycker att det är kul att bedriva den politiken? Tror ni att vi uppskattar att nästan dagligen mötas av berättelser om äldre västeråsare som lever i misär. Så är inte fallet, det är fruktansvärt och påfrestande, precis lika påfrestande som er totala ovilja att göra något för att förbättra situationen!

Jacob Axelson (L)

ledamot VVO

Therese Siverbo (L)

ersättare VVO

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel