Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

L: S har havererat om skolan i Västerås

Katastrofala skolresultat i Västerås

Annons

Den 28 september släppte Skolverket resultaten för de elever som gick ut årskurs 9 i våras och resultatet för Västerås är under all kritik! 32 procent av alla 9:or som gick ut våren 2017 har inte godkända betyg i alla ämnen.

Nu har även Lärarförbundet släppt sin ranking gällande Bästa skolkommun 2017. Vi hamnade på plats 259 av totalt 290 kommuner. Vi har försämrats på i stort sett alla mätområden!

I VLT har majoriteten berömt sig själva över sitt arbete i grundskolenämnden. Majoriteten har inte ställt sig bakom Liberalernas förslag på ytterligare 40 miljoner kronor i ersättning till grundskolan för att stärka undervisningen, med till exempel tvålärarsystem i årskurs 1-3.

För Socialdemokraterna är deras skolsatsning ett fullständigt haveri då de har suttit vid makten under nästan hela skoltiden för de 9:or som nu lämnat grundskolan med för eleverna katastrofala resultat. Det behövs en haverikommission och majoritetens grundskoleledare bör ställa sina platser till förfogande.

Jenny Boström (L)

andre vice ordförande grundskolenämnden

Erik Ödmansson (L)

ledamot utbildning och arbetsmarknadsnämnden

Läs också: S: Investera i gemenskap och trygghet

Styrande majoriteten i Västeråås: Grundskolan är på rätt väg

Fackets undersökning: Arboga bästa skolkommun i Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel