Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Labero slår upp sitt tält: Alla ska se vad som händer

Videoskärmar och kameramän ska göra att publiken kan följa alla illusioner in i minsta detalj. Storbildsskärmar, musik och två scener är andra nyheter när magikern Joe Labero kommer till stan.

Laberos nya magishow når Västerås i kväll. I ett specialbyggt cirkustält lika stort som tre basketplaner ska han förföra åskådarna. Förutom stående publik ska tältet fyllas av storbildsskärmar, två scener varav en satellitscen mitt bland publiken. Kameramän och monitorer ska hjälpa tittarna att följa alla rörelser och illusioner på scen.

Blir det inte svårt att dölja dina trick med alla kameror?

– Det är precis det som är meningen. Publiken måste hela tiden kunna se vad som händer, säger Joe Labero.

Vad kan besökarna förvänta sig av ditt besök?

– Det blir en häftig liveföreställning med mycket ljud och ljuseffekter. Allt ska mixas som en rockkonsert, och det spelar ingen roll om du är 5 eller 95, säger han.

Joe Labero har uppträtt i olika världsdelar och i många av världens storstäder. Det kan skilja ganska mycket på publiken beroende vilken land han kommer till.

Var uppträder du helst?

– Min stora marknad är de Nordiska länderna. Men det spelar ingen roll var jag är. Jag är lika motiverad var jag än framträder.

Vad är den största skillnaden mellan en svensk publik, gentemot åskådare från kontinenten?

– Det är lite svårare att få publiken att ställa upp som deltagare i ett trick i Sverige. I till exempel Frankrike är åhörarna väldigt eleganta. I USA vill de har mer action.

Vårens föreställning med ett resande tält är ett steg för att kunna uppträda på fler orter. Illusionisten försöker hela tiden förnya sitt skapande och uppträdande.

Vad är din specialitet på scen?

– Jag är väldigt snabb med fingrarna, och gillar att snacka med publiken, avslutar Labero.