Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ladda upp en bild – och njut av doften

Ladda upp en bild på din favoriträtt och låt andra njuta av doften. En ny app ska bidra till en helt ny digital upplevelse. VLT:s läsare har nu möjlighet att testa.

VLT satsar digitalt och ska utveckla den digitala journalistiken. Tillsammans med det Stockholmsbaserade appföretaget 50 Scent, som inom kort öppnar en filial i Västerås, kan VLT erbjuda en nylansering – en app som simulerar aromer.

– Det gäller att ligga i framkant med den nya tekniken för att driva det digitala berättandet framåt. Vi är väldigt stolta över att app-företaget har valt oss i det här pilotprojektet, säger Daniel Nordström, chefredaktör på VLT.

Från och med i dag går det att ladda ner en testversion av den nya appen på vlt.se. Den finns att hämta för både Iphone och Android. Till att börja med går det att testa parfymdoft.

Lanseringen har skapat ett stort intresse hos andra företag, trots att utbudet än så länge är begränsat till ett fåtal dofter, där den populäraste är vanilj.

I framtiden ska användarna själva kunna tagga en bild eller en film och välja en doft i appen som förstärker budskapet.

– Tanken är att fler sinnen ska stimuleras. Tänk dig att se ett webbklipp om matlagning och samtidigt kunna känna doften av det som lagas, säger apputvecklaren Malin Nilsson på 50 Scent.

Ladda ner appen här.