Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lade pengar på madrassen för att bli av med värken

Smärtorna höll på att knäcka Ingrid Eklund. När hon inte längre stod ut lånade hon, och köpte senare en madrass för att öka mikrocirkulationen i kroppen. Nu, ett halvår senare, går hon långa promenader med hundarna igen.

Historien om hur Ingrid Eklund efter ett långt friskt liv plötsligt reducerades till värkpaket, började i juli förra året då hon och maken vandrade i fjällen.

– Vi traskade på, och jag kände av ryggen av och till. När jag kom hem värkte det från midjan och uppåt, säger Ingrid Eklund tyst.

Det märks att hon inte gärna pratar om det, så jobbigt var det.

Ingrid ringde vårdcentralen där läkare konstaterade diskbråck och ordinerade träning hos en sjukgymnast. Hon fick ett träningsprogram som hon följde till punkt och pricka.

– Jag tränade, men det bara fortsatte att värka.

När hon klagade uppmanades hon att ge träningen lite tid. Det kunde dröja innan hon märkte av resultat.

– Jag låg på golvet och tränade fastän det gjorde så fruktansvärt ont.

I november stod Ingrid inte ut längre. Det skar som knivar i henne.

– Jag fick smärtstillande. När det inte hjälpte fick jag morfin och fler värktabletter. Morfinet blev jag lullig av. En morgon vaknade jag av kramp kring hjärtat. Läkaren skrev ut avslappningsmedicin. Jag orkade ingenting, låg bara. Min man skötte allt.

I december krävde mannen upprört att Ingrid skulle röntgas. Redan dagen efter hans samtal med läkare fick hustrun en röntgentid. På röntgen konstaterades kotkompression och tre brutna kotor. I slutet av februari fick Ingrid diagnosen benskörhet. Men redan innan beskedet kom hade hon lånat en Bemer-madrass av grannen. Maskinen sades stimulera kroppens mikrocirkulation medels magnetfältsterapi. Ingrid tyckte sig märka en förbättring redan efter två veckors användning.

–Jag kände hur jag blev bättre och bättre. I mitten av februari köpte jag en Bemer-apparat med matta som jag ligger på flera gånger om dagen, och på natten. Jag ställer in ett program som skickar elektromagnetiskt fält (PEMF) genom kroppen. Maskinen har förändrat mitt liv!

Du betalade 41 000 kronor för Bemer plus madrass. Är det inte lite väl mycket pengar?

– Det kostar mycket, men är ändå inte dyrt. När jag mådde som sämst kände jag mig skamsen och värdelös av att bara ligga i sängen hela dagarna. Jag är en aktiv person som alltid måste hålla på med något för att trivas. I dag kan jag arbeta i trädgården, och umgås med vänner igen. Jag mår bra. Ovärderligt.

Sedan hon fått diagnosen benskörhet medicinerar hon för den. Madrassen ser hon som ett komplement för att hålla sig frisk.

– Min man använder den också, i förebyggande syfte.

Ingrid Eklund

Ålder: 65 år.

Yrke: Pensionär.

Bor: Vångsta.

Familj: Maken.

Fritidsintresse: Hundarna Fiona och Judith, skog och mark, svampplockning, promenader, växthuset och trädgårdsarbete.

Använder Bemer-mattan 40 minuter på morgonen, en och en halv timme på dagen och 40 minuter på kvällen. Programmerar den även under natten så apparaten går i gång medan hon sover.

Bemer: Står för Bio-elektromagnetisk energireglering.