Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låg stämning efter överfallet

Det är just nu en dämpad stämning på Taxi Västerås. Det berättar taxibolagets styrelseordförande Anders Eklund.

Han hoppas att polisen snart ska gripa dem som misshandlade bolagets chaufför Taher Bukani i söndags.

– Under dagen har vi informerat samtliga andra åkerier om vad som har hänt och hur chauffören mår. Chaufförer och några ur ledningen har också besökt honom. Och så har vi dragit i gång frågan hur vi ska utveckla vårt säkerhetsarbete, berättar Eklund.

Frågan är bara hur säkerheten för chaufförerna ska ökas. Det finns alltid en viss risk, särskilt bland chaufförer som kör mitt i natten.

– I många andra länder bygger man in chauffören helt och hållet, så att passagerare inte kan komma åt honom. Det vill vi ju helst slippa här i Västerås. Men det är otäckt när flera personer slår och misshandlar en chaufför på det här sättet. Det händer visserligen inte så ofta, men det är illa nog att det över huvud taget händer. Sådant ska inte få hända.

Stämningen bland chaufförerna är dämpad, rapporterar Eklund. Taxi Västerås ledning står hela tiden i kontakt med polisen.

– Vi tror och hoppas alla att polisen kan få fast de skyldiga, kanske via de telefonnummer som har lämnats över.