Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lagändringar ska utveckla Sundbo

Snart kommer lagändringar som ska förbättra arbetet med att slussa ut unga som dömts till sluten ungdomsvård. Sundbo ungdomshem kan bli ett av de första som prövar använda sig mer av elektroniska hjälpmedel.

Den första augusti träder lagändringar i kraft som ska göra det lättare att slussa ut de som dömts till sluten ungdomsvård.

–Poängen är att utveckla arbetet så att vi kan bli bättre på att göra individuella bedömningar av vad varje individ behöver för att klara av utslussningen. Det blir en palett med möjligheter, säger Arne Andersson, institutionschef på Sundbo ungdomshem om lagändringarna.

I och med lagändringarna och som en del i utslussningsarbetet blir det även möjligt att i större utsträckning använda elektroniska hjälpmedel för att kunna kontrollera var den dömde befinner sig när den vistas utanför ungdomshemmet.

Det kan röra sig om allt från elektroniska fotbojor till mobiler. Sundbo ungdomshem har blivit tillfrågat om det kan tänka sig att vara ett slags pilothem när nya elektroniska möjligheter ska testas och har tackat ja, berättar Arne Andersson. De nya elektroniska möjligheterna gör att kontrollsystemet behöver utvecklas och personal utbildas så snart det är bestämt vilken typ av kontrollsystem som ska användas.